puntobianco.md
puntobianco.md puntobianco.md

Anestezia generală

Ce este Anestezia Generală în stomatologie?

Deși anestezia dentară locală oferă, în cele mai multe cazuri, tratament fără durere, pacientul rămâne conștient și poate simți vibrații, presiuni, zgomote și mirosuri.

Frica de ac, la fel si senzațiile specifice anesteziei locale, pot provoca un disconfort, iar în cazul unor pacienți chiar anxietate și stres. Toate acestea pot influența reușita tratamentului, de regulă cel chirurgical. Un pacient stresat, cu frică sau chiar fobie de stomatolog, îngreunează munca medicului, ceea ce va mari si durata intervenției.

Vestea bună este că în clinica noastră în Chișinău, astfel de pacienți pot beneficia de tratament dentar sub anestezie generală sau sedare conștientă.

Când ai nevoie de Anestezie Generală?

În ce situații pacienții apelează la Punto Bianco pentru anestezie generală?

  • oricare tratament chirurgical, terapeutic sau ortopedic (protezic) în cazuri de reflex de voma avansat;
  • frica mare de stomatolog  (fobie, atacuri de panică);
  • instalarea implanturilor speciale: zigomatice/ transnazale / pterigoide;
  • intervenții mai invazive ca sinus lifting, augmentări și reconstrucții osoase;
  • extracția măselelor/dinților de minte;
  • inserarea unei cantități mai mari de implante, pe ambele maxilare pentru a reduce semnificativ timpul.

Avantajele anesteziei generale

Confortul pacientului

Anestezia generală face ca procedura să pară instantanee, eliminând senzația de disconfort în timpul intervenției.

Sănătatea fizică și psihologică

Anestezia generală reduce stresul, asigurând un somn profund și menținând căile respiratorii libere, prevenind riscurile de sufocare. De asemenea, pacientul nu resimte traumele vizuale, auditive sau senzoriale ale intervenției.

Eficiență

Pacientul este complet adormit, ceea ce face procedurile mai rapide și mai ușoare pentru toată lumea.

Siguranță

Anestezia generală nu doar crește confortul, ci și siguranța în cazul procedurilor complexe, precum implanturile zigomatice.

Există diferite tipuri de Anestezie Generală?

Ce tipuri de anestezie generală folosim în stomatologie. Punto Bianco Chișinău

Anestezie generală prin intubare

În stomatologie, anestezia generală prin intubare este utilizată în cazurile complexe, pacientul fiind complet inconștient, cu respirația asistată mecanic printr-un tub endotraheal. Aceasta permite medicului să efectueze proceduri lungi sau dificile fără disconfort pentru pacient.

Anestezie generală la respirație spontană (intravenoasă)

Pacientul este inconștient, dar își menține respirația naturală, iar medicamentele sunt administrate intravenos. Această metodă este folosită pentru intervenții dentare care necesită o perioadă mai scurtă de inconștiență și un grad înalt de control.

Sedare conștientă profundă

Pacientul este foarte relaxat și într-o stare de semiconștiență, dar poate răspunde la stimuli, fiind utilizată pentru proceduri dentare mai dificile care necesită reducerea anxietății și durerii.

Sedare ușoară

Pacientul este conștient și relaxat, cu o stare de calm, dar fără a pierde controlul complet, fiind adecvată pentru intervenții stomatologice minore sau pentru pacienții anxioși.

Etapele anesteziei generale în stomatologie

Ce, când și cum facem la clinica Punto Bianco din Chișinău

1

Consultația primară cu medicul specialist
Recurgem la anestezie generală cu un anumit scop și anume pentru realizarea unei intervenții sau tratament stomatologic. De aceea este esențial, înainte de toate, să consultați medicul stomatolog pentru a stabili un plan de tratament și să decideți împreună aveți nevoie de anestezia generală sau există și metode alternative.

2

Îndreptare la analize medicale
Dacă se confirmă necesitatea realizării intervenției sub sedare sau cu anestezie generală veți primi îndreptările la analize medicale. Acestea includ obligatoriu: analize de sânge, cardiograma și radiografia cutiei toracice. La necesitate veți fi însoțit de un reprezentant al clinicii la partenerii noștri medicali pentru a le realiza fără pierdere de timp și totodată să beneficiați de prețuri speciale pentru pacienții clinicii Punto Bianco.

3

Consultația cu medicul anesteziolog
Următorul pas important este consultația cu medicul anesteziolog. El va analiza starea generală de sănătate, analizele medicale, vă va adresa întrebări suplimentare. În unele cazuri veți fi îndreptat la consultația altor specialiști. În urma consultației vom primi confirmarea anesteziologului că putem realiza intervențiile stomatologice planificate în siguranță pentru sănătatea dvs.

4

Realizarea intervenției / tratamentelor dentare ”în somn”
În ziua intervenției medicul anesteziolog vă va induce în starea de relaxare și somn profund și va monitoriza starea dvs pe tot parcursul tratamentului. Echipa noastră de medici va realiza toate procedurile planificate în timp ce dormiți #FărăFrică #FărăDurere #FărăAmintiriNeplăcute

Cât costă anestezia generală în Chișinău?

Tipul anestezieiPrețul în clinica Punto Bianco, ChișinăuDetalii importante
Consultația medicului anesteziolog 400 lei (aprox. 20 € ) Durata consultației este de 30 min. În unele cazuri complicate medicul anesteziolog poate solicita consultația repetată
Anestezia generală prin intubare 3000 lei (aprox. 150 € ) prețul este indicat per oră
Sedarea intravenoasă 1500 lei (aprox. 75 € ) prețul este indicat pentru fiecare 30 min.

Experiența pacienților

De ce pacienții aleg și recomandă clinica Punto Bianco

Poți fi următorul pacient fericit!

Întrebări frecvente despre Anestezie Generală

Știm că aveți multe întrebări legate de anestezia generală și de tratamentele stomatologice care urmează să le faceți. Urmăriți videoclipurile realizate în clinica Punto Bianco din Chișinău, iar mai jos citiți răspunsurile specialiștilor noștri la întrebări frecvente.

Urmăriți video-ul Pregătirea pacientului de tratament dentar sub anestezie generală

Vizionează

Pregătirea pacientului de tratament dentar sub anestezie generală

"Dinți ficși în ziua intervenției la Clinica Punto Bianco

Chirurg implantolog despre intervenția sub anestezie generală

Tratament dentar complex într-o singură ședință, în somn

FAQ Anestezia Generală

Pentru ca pacienții noștri să fie în siguranță, folosim medicamente de ultimă generație, iar sala de operație este echipată cu cea mai performantă mașină de anestezie din Chișinău. Pacienții sunt consultați și monitorizați în timpul intervenției și în camera de trezire de unul dintre cei mai experimentați specialiști din Moldova în Anestezie și Terapie Intensivă.

În clinica noastră, pe lângă anestezia generală, folosim și metodele si tipurile de anestezie tradiționale: locală (doar la un dinte) sau regională (pentru un grup de dinți) care amorțesc zona în care lucrează stomatologul sau chirurgul. Deseori pacienții după consultația cu specialiștii noștri se liniștesc, se încredințează și efectuează tratamentul stomatologic fără anestezie generală.

Din păcate unii pacienți cu probleme grave de sănătate nu pot beneficia de anestezie generală în clinica noastră (sau altă clinică stomatologică privată din Moldova), iar în unele cazuri orice intervenție chirurgicală ne vitală este nerecomandată. De aceea consultația cu medicul anesteziolog este obligatorie. Medicul va analiza setul de analize și după caz va indica consultația altor specialiști înainte de a lua o decizie.

Anestezia generală este un serviciu opțional și se achită separat de intervențiile și procedurile realizate. Consultați lista de prețuri pentru servicii stomatologice în Chișinău.

Anestezia generală sau sedare conștientă sunt servicii exclusive și inovatoare, relativ noi în Moldova. Pentru a le practica este nevoie de autorizație specială, echipament și personal specializat. Foarte puține clinici stomatologice în Chișinău și țară le pot asigura.

Este timpul să faceți o schimbare!

Contactați-ne! Faceți primul pas către o dantură fixă/nouă/frumoasă/sănătoasă.

    [_remote_ip] [_url]