puntobianco.md
puntobianco.md puntobianco.md

Dantura fixă pe implanturi

Ce este Dantura Fixă pe implanturi?

Dantura fixă pe implanturi dentare este o punte dentară care se înșurubează pe minim 4 implanturi și înlocuiește toți dinții unui maxilar (toți dinții de sus sau de jos). Alte denumiri utilizate de stomatologi dar și pacienți sunt: dinți ficși, proteză fixă pe implanturi, punte fixă pe implanturi sau proteze de tip All-on-4/ All-on-6/ All-on-8 sau numite mai generic – proteze All-on-x.

În ultimii ani tot mai mulți pacienți din Chișinău, Moldova dar și de peste hotare vizitează clinica stomatologică Punto Bianco pentru a beneficia de acest tratament.  Este important de menționat că propriul laborator dentar digital dar și echiparea clinicii cu scanere intraorale performante, tomograf 3D și personalul multidisciplinar experimentat ne permit în majoritatea cazurilor să realizăm proteze fixe pe implanturi în doar 24 ore sau chiar în ziua intervenției

dinți ficși pe implanturi în mâinile stomatologului clinica Punto Bianco Chișinău

Când ai nevoie de dantură fixă pe implanturi?

Pacienții aleg dantura fixă pe implanturi în următoarele cazuri:

  • Pierderea completă a dinților – Dantura fixă pe implanturi oferă o soluție stabilă și estetică pentru pacienții edentați total, restabilind complet funcționalitatea masticației.
  • Dinți sever afectați de boala parodontală – În cazul în care dinții sunt extrem de mobili și afectează sănătatea generală a cavității orale, extracția lor și înlocuirea cu o dantură fixă pe implanturi poate fi cea mai bună soluție.
  • Evitarea protezelor mobile – Pacienții care nu se pot adapta la protezele mobile tradiționale pot opta pentru o soluție fixă, care oferă confort și o estetică naturală.
  • Reconstrucția totală a zâmbetului – Dantura fixă pe implanturi este ideală pentru pacienții care doresc o reabilitare completă a danturii, combinând estetica superioară cu funcționalitatea optimă.
  • Os insuficient pentru implanturi tradiționale – În cazurile de atrofie osoasă severă, pot fi utilizate soluții speciale precum implanturile zigomatice sau pterigoide, pentru a susține dantura fixă.

Tipuri Danturi Fixe pe implanturi

Ce tipuri de proteze fixe facem la Punto Bianco?

Dantura Fixă Provizorie PMMA

Este proteza pe care o facem cel mai des pacienților. Se poate realiza în mai puțin de 24 ore dar este suficient de rezistentă pentru a mânca și zâmbi cu ea timp de 4-6 luni până implanturile inserate se integrează cu osul.

Dantura Fixă Provizorie întărită cu metal

Este o proteză temporară pe care o propunem pacienților ca o alternativă mai rezistentă atunci când implanturile dentare sunt mai departe unul de altul sau au o poziție mai puțin favorabilă.

Dantura Fixă Definitivă din zirconiu

Alegerea nr1 a pacienților din Moldova datorită ofertei avantajoase (la moment în clinica Punto Bianco prețul este identic cu cel al protezei din metaloceramică).
Acest tip de dantură fixă este integral realizat din zirconiu biocompatibil și rezistent.

Dantura Fixă Definitivă Zirconiu întărit cu bară

Printre avantajele acestui tip de proteză fixă pe implanturi se numără reparabilitatea, rezistenta și estetica, iar dezanvantajele ei sunt prețul mai mare și timpul de realizare. Totuși mulți pacienți care vin în Moldova de peste hotare aleg anume această soluție.

Suntem printre puținele clinci stomatologice din Moldova care promit și chiar realizează atât inserarea implanturilor cât și dantura fixă provizorie în ziua intervenției sau a doua zi. Aceasta este posibil datorită tehnologiilor avansate de care dispunem în clinica Punto Bianco (amprente digitale realizate cu cel mai performant scaner intraoral, tomografii 3D direct in clinică, propiul laborator digital) dar și echipei multidisciplinare cu o experiență mare în reabilitări complete și complexe a danturii.

De ce să alegeți Punto Bianco

Clinica Dvs de încredere din Chișinău pentru dantură fixă pe implanturi

Preț Dantura Fixă pe implanturi

Serviciu stomatologic/ pachetulPrețul în clinica Punto BiancoDetalii tratament
Dantura fixă pe 4 implanturi italiene (ALL-ON-4) 35980 lei (aprox. 1799 € ) 4 implanturi dentare JD (Italia) + 4 bonturi MUA + punte fixă provizorie din 10-12 dinți
Dantura fixă pe 4 implanturi Coreene (ALL-ON-4) 39980 lei (aprox. 1999 € ) 4 implanturi dentare Osstem (Corea de sud) + 4 bonturi MUA + 10-12 dinți ficși provizorii
Dantura fixă pe 6 implanturi italiene (ALL-ON-6) 46980 lei (aprox. 2349 € ) 6 implanturi dentare JD (Italia) + 6 bonturi MUA + proteza fixă provizorie din 10-12 dinți
Dantura fixă pe 6 implanturi Coreene (ALL-ON-6) 52980 lei (aprox. 2649 € ) 6 implanturi dentare Osstem (Corea de sud) + 6 bonturi MUA + 10-12 dinți ficși provizorii
Dantura fixă All-on-x Zirconiu ECO 39980 lei (aprox. 1999 € ) Este o proteză fixă definitivă cu 12 dinți. Prețul nu variază în dependență de numărul implanturilor
Proteză fixă All-on-x Zirconiu ESTHETIC sau Zirconiu + ceramică 55980 lei (aprox. 2799 € ) Această dantură fixă se fixează pe 4-5-6-7-8 implanturi și este apreciată pentru estetica deosebită.
Proteză Fixă All-on-x metaloceramica 39980 lei (aprox. 1999 € ) Punte din 12 dinți definitivi fixată pe implanturi dentare.
Punte All-on-x metalo-compozit 29980 lei (aprox. 1499 € ) O soluție economă pentru protezare definitivă a implanturilor inserate prin tehnica All-on-4/6/X (maxim 12 dinți intră în acest preț)
Alte tipuri de proteze fixe pe implanturi 17980 lei (aprox. 899 € ) În unele situații mai dificile, sau atunci când implanturile au poziție mai puțin favorabilă propunem danturi fixe provizorii și permanente întărite cu bare speciale. Prețul acestora diferă în dependență de numărul implanturilor, marca acestora și materialele din care sunt confecționați dinții, dar începe de la cel indicat, fără costul implantului (știm că v-am încurcat :) Vă recomandăm să veniți la o consultație)

Ce spun pacienții

Recenzii pacienți cu dantura fixă pe implanturi realizată la clinica Punto Bianco

Poți avea dantură fixă în 1-2 zile

Întrebări frecvente despre dantura fixă pe implanturi

Știm că aveți multe întrebări legate de dantura fixă pe implanturi și de alte tratamente stomatologice care urmează să le faceți. Urmăriți videoclipurile realizate în clinica Punto Bianco din Chișinău, iar mai jos citiți răspunsurile specialiștilor noștri la întrebări frecvente.

Urmăriți video-ul Dinți ficși în ziua intervenției la clinica stomatologică Punto Bianco Chisinau, Moldova

Vizionează

FAQ Dantura fixă pe implanturi

La Punto Bianco, tratamentul poate dura între 5 și 6 luni, de la extracții până la montarea danturii finale din zirconiu. Totodată primul set de dinți provizorii ficși pacienții îi primesc în majoritatea cazurilor în decurs de 1-2 zile de la inserarea implanturilor.

Da, la clinica Punto Bianco utilizăm tehnici avansate, inclusiv implanturi zigomatice sau pterigoide, pentru pacienții cu os insuficient. Citiți mai multe despre tipurile de implanturi speciale utilizate de stomatologii noștri.

Da, este adevărat că puteți avea dinți ficși într-o singură zi. Aceasta este posibil datorită tehnicilor moderne de implantare, precum „Fast & Fixed” sau „Teeth-in-a-day”, în care implanturile și o proteză provizorie fixă sunt montate în aceeași zi. Acest proces este rapid și eficient, dar necesită o evaluare atentă și o planificare prealabilă. La Punto Bianco, aceste intervenții sunt efectuate de chirurgi și proteziști experimentați, iar un exemplu real al unei astfel de proceduri poate fi urmărit în video-ul nostru dedicat.

Da, oferim opțiunea de a efectua intervențiile sub anestezie generală sau sedare profundă, eliminând complet durerea și disconfortul. Citiți informația detaliată despre tipurile Anesteziei generale în stomatologie și prețuri.

Costul variază în funcție de complexitatea cazului și materialele utilizate. De regulă dantura fixă este mai scumpă în Chișinău decât în alte orașe din Moldova, dar simțitor mai ieftină decât în alte țări europene. La clinica Punto Bianco oferim prețuri juste pentru calitatea pe care o oferim dar foarte competitive. Vă puteți familiariza cu ele în secțiunea prețuri a acestei pagini.

Da, dantura fixă pe implanturi necesită o igienă riguroasă, similară dinților naturali. Aceasta presupune periaj zilnic, utilizarea aței dentare sau a dușului bucal pentru a menține zonele dintre implanturi curate și vizite regulate la stomatolog pentru verificări și igienizări profesionale. Spre deosebire de protezele mobile, care trebuie scoase și curățate separat, dantura fixă oferă mai mult confort și stabilitate, însă igiena este esențială pentru a preveni acumularea de placă bacteriană și pentru a asigura longevitatea implanturilor.

Da, dantura fixă pe implanturi permite o masticație normală, restabilind complet funcționalitatea danturii, astfel încât să puteți mânca majoritatea alimentelor. Totuși, în primele săptămâni după procedură, este recomandat să fiți atenți și să evitați alimentele foarte dure sau lipicioase pentru a proteja implanturile în timp ce se vindecă. După această perioadă de adaptare, puteți reveni treptat la o dietă normală, dar întotdeauna este bine să aveți grijă să nu forțați implanturile cu alimente extrem de dure.

Este timpul să faceți o schimbare!

Contactați-ne! Faceți primul pas către o dantură fixă/nouă/frumoasă/sănătoasă.

    [_remote_ip] [_url]